https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Над 400 полицаи се грижат изборният ден в Русенско да протече спокойно

Над 400 полицаи се грижат изборният ден в Русенско да протече спокойно

Денят на изборите в Русенска област започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на комисиите без нарушения. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта. Няма регистрирани и сериозни нарушения на обществения ред, престъпления или инциденти през денонощието.

Над 400 служители от ОДМВР-Русе, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Русе, Жандармерия и Гранична полиция са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и мероприятията, свързани с вота. Днес ще има и засилено полицейско присъствие на територията на областта, а при необходимост и подсилено дежурство в районните служби на пожарната.

Припомняме, че в изборния ден представителите на МВР осъществяват само външна охрана на изборните помещения. Служителите на министерството на вътрешните работи могат да влизат в секциите и да се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Припомняме още, че законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени лица, носещи предмети опасни за живота и здравето, както и хора в нетрезво състояние. Забранено е и паркирането на автомобили в непосредствена близост до секционните помещения.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия в МВР: 02/90 112 98 и на e-mail [email protected],.

От ОДМВР – Русе е създадена организация за административното обслужване на гражданите в деня на вота – звената на сектор „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден до 19.30 часа. Служителите ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От ОДМВР – Русе и РДПБЗН – Русе са предприети и са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X