https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Изборният ден в Русенско започна спокойно, една машина отказа да работи

Изборният ден в Русенско започна спокойно, една машина отказа да работи

Изборният ден в Русенска област започна в спокойна обстановка. Няма регистрирани сериозни престъпления или нарушения на обществения ред преди началото на вота. Една от машините за гласуване е дала съобщение за грешка, предстои да бъде взето решение дали проблемът може да бъде отстранен или в тази секция ще се гласува с хартиени бюлетини. По информация от граждани, пред секциите няма наплив от желаещи да упражнят правото си на глас.

От структурите на МВР са предприети и се реализират всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

През изминалата нощ охраната на изборните места протече нормално, тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК без нарушения. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

Близо 400 служители от ОДМВР-Русе, РДПБЗН-Русе, Жандармерия и Гранична полиция са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и други дейности, свързани с вота. Днес те ще осъществяват и охраната на стационарните и мобилни избирателни секции във всички населени места в областта.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, само ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден и след приключването му се ръководи от Оперативен щаб, създаден със заповед на директора на ОДМВР-Русе. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на областта и с всички организации, имащи отношение към вота.

Служителите на секторите „Български документи за самоличност“ във всички звена на ОДМВР – Русе в областта днес ще работят от 08:30 ч. до 19.00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти), за да могат гражданите да упражнят избирателните си права.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X