https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Демокрацията замина, Рашков направи параван на ИТН

Борисов: Демокрацията замина, Рашков направи параван на ИТН

„Демокрацията замина – има един ботуш, който ни стои на главите“ – по този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обобщи събитията след вчерашния предсрочен вот, който се очертава партията да загуби за първи път от 12 години.

„След 2 месеца стържене, арестуване, десетки хиляди наши симпатизанти бяха задържани, беше им забранено да гласуват, да се занимават с изборна работа. Фирмите, където ходехме, можехме да не става известно – веднага идваха данъчните. Хората се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи“, заяви на брифинг в централата на партията бившият министър-председател.

Според него днешният анонс на Слави Трифонов за състав на кабинет показва, че няма да се стигне до правителство. „Това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство, дълго и тягостно. Затова се държат така – все едно ще векуват“, коментира Борисов.

Той първоначално заяви, че ГЕРБ – даже и като първа сила, ще върне мандата… но след това промени мнението си, след като му беше припомнено, че в предния парламент е заявявал, че е безотговорно директно да се връща мандатът.

Според него освен това „икономически кръгове стоят зад кадрите на НДСВ – помните как бушуваха срещу мен, когато бях главен секретар“. „Това правителство навремето беше на НДСВ и на ДПС, аз бях единственият случаен и то защото Царя ми вярваше (…) Видя, че с тея всичките лобита няма да се оправи“, разказа личния си опит Бойко Борисов, който през 2005 г. беше избран за депутат от НДСВ, но се отказа от мястото си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X