https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023ЦИК реши: ИТН с трима депутати от Русе, а "Изправи се! Мутри...

ЦИК реши: ИТН с трима депутати от Русе, а “Изправи се! Мутри вън” с нито един

Централната избирателна комисия взе решение за разпределяне на мандатите по области. Осемте русенски места в Народното събрание се разпределят между 5 парламентарни групи, научи Ruse.news.

С най-много представители от Русе в парламента може да се похвали “Има такъв народ”, които вкарват трима депутати. Това са водачът Светлин Стоянов, Васил Георгиев и Билян Кършовски.

Коалиция ГЕРБ-СДС вкарва в парламента двама русенски депутати. Именно при тях е единствената интрига, тъй като първите двама са избрани за депутати и от други райони. Красен Кралев е трети във варненската листа. От морската столица ГЕРБ-СДС вкарват петима народни представители. От Разград вкарват един, а водач там е именно Десислава Атанасова, която е втора в Русе. На тяхно място от Русе може да влязат областният координатор на СДС Драгомир Драганов, който пренареди листата, както и третият Николай Братанов.

БСП имат само един народен представител и за парламента отново ще замине Крум Зарков.

ДПС също има един депутат и това е водачът на листата – Бюрхан Абазов. От Демократична България пък влиза дипломатът Стефан Тафров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X