https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ с критика към ЦИК заради „среднощното“ решение дали Борисов да стане...

ГЕРБ с критика към ЦИК заради „среднощното“ решение дали Борисов да стане депутат

Среднощен хаос – така от ГЕРБ определиха късното заседание на Централната избирателна комисия, което трябваше да определи дали да приеме заявленията за отказ от депутатско място на Бойко Борисов (ГЕРБ) и Илко Стоянов (ИТН).

В 00:26 ч. на страницата на ЦИК беше качено решение лидерът на ГЕРБ да не бъде обявяван за народен представител от 25 МИР-София и 16 МИР-Пловдив, след като преди това получи отказ.

Според представители на партията, когато техният лидер Бойко Борисов е изпратил такова заявление, ЦИК, на политическа основа, взимат решение заявлението да не бъде гласувано и той да остане народен представител, въпреки че законът му позволява да се откаже.

ГЕРБ обясниха, че през годините ЦИК винаги са приемали този тип заявления.

„В желанието си да „изчегъртат“ ГЕРБ и лично г-н Борисов, ЦИК щеше да създаде един друг абсурд. Наскоро спечелилият изборите за кмет на Благоевград Илко Стоянов, тъй като беше водач на листата на „Има такъв народ“ и в същото време – кандидат за кмет, след като беше избран за такъв – той си подава заявление, че не желае да бъде народен представител, а ЦИК също го блокира“, коментира Цветомир Паунов.

Той допълни, че действията им са „личен реваншизъм срещу ГЕРБ“. Тома Биков посочи, че този случай е симптоматичен за начина на мислене на голяма част на членовете на ЦИК. Според него заявлението на Борисов е прието, защото засяга и „техен човек“ – Стоянов.

„Това показва двоен стандарт. Ако те бяха истински убедени, че първоначалното решение, взето от тях е правилно, трябваше са отрежат и кмета на Благоевград, което е абсурдно. Когато разбраха, че ще отрежат и кмета на Благоевград и че ще го вкарат в положение на несъвместимост, си смениха мнението на 180 градуса“, уточни Биков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X