https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНови обвинения между здравния министър и "Пирогов"

Нови обвинения между здравния министър и “Пирогов”

Спорът между служебният здравен министър проф. Стойчо Кацаров и спешната болница “Пирогов” продължи и днес с нови обвинения. Той започна, след като министърът смени директора на здравното заведение проф. Асен Балтон с мотив, че под негово ръководство там отчитани медицински дейности, които не са извършвани, както и отчетени пациенти, които не са били лекувани в болницата.

През седмицата Кацаров обяви, че и той е бил сред фиктивно лекуваните пациенти. От “Пирогов” отрекоха това и показаха документи, с твърденията, че те са разписани от него и доказват, че е лекуван, публикува Дневник.

“Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. На 1 март поисках копие на документацията от “Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви днес пред “Нова телевизия” здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Той показа цялата медицинска документация, която му е дадена от “Пирогов”.

По думите на Кацаров директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи. “За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

“Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът. Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.

Междувременно днес на брифинг от ГЕРБ обявиха, че Стойчо Кацаров се е провалил като министър. “Г-н Кацаров, вие се провалихте”. С тези думи бившият здравен министър се обърна към настоящия министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на брифинг на ГЕРБ. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов го обвини, че лъже за лечението си в “Пирогов”.

Ангелов обвини служебния здравен министър в спорни назначения на директори на болници. “Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер, упражнил правото си на пенсия, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? Назначен е нов директор на “Александровска болница” – какво постигна той в болниците в Шумен и Ловеч? Назначен ли е за член на Съвета на директорите на болница “Св. Анна” във Варна представител на “Демократична България”?”, попита той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X