https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДетектори за сърдечен ритъм търсят мигранти в камионите на Дунав мост

Детектори за сърдечен ритъм търсят мигранти в камионите на Дунав мост

Въпреки последните твърдения, че е увеличен мигрантският натиск над страната, експертите са категорични, че подобни данни не отговарят на истината както за цялата страна, така и за Русенска област.

От 18 до 22 юли на границата ни с Румъния има 4 случая на заловени мигранти. Обикновено тези хора са качени на турската или гръцката граница, но няма гаранция, че на сто процента ще бъдат открити всички чуждестранни бегълци.

Граничните полицаи нямат право да отварят запечатани камиони под митнически режим, затова правят проверките си с технически средства – детектор за сърдечен ритъм или с газанализатор. Контролът е съвместен с румънците. Тези, които извършват физическия контрол, са румънски служители. Газанализаторите са доста прецизни – ако се използа правилно и обучени хора, процентът на укрити лица е доста висок. Арапатурата отчита издишания въздух на човешко същество. А детекторът за сърдечен ритъм е оборудван с много чувствителни датчици, когато камионът е в покой – ако вътре има жив организъм, той се открива.

Около 90% е разкриваемостта, пише в. „Бряг“. Всеки товарен автомобил, независимо от коя държава идва, задължително му се извършва проверка на Дунав мост на 100%, а не на случаен принцип. Поверките са или физически контрол, или с газанализатор, а ако е фургон – с детектор за сърдечен ритъм. Проверява се под и над товарното помещение.

Мостът е мястото, откъдето мигрантите могат да минат през реката. На сухоземната граница – при Силистра и Добрич, преминаването е извън КПП и там са повечето случаи на открити такива чужденци, но не на територията на Русенска област, категорични са специалистите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X