https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДнес "Има такъв народ трябва да върнат изпълнения мандат, но яснота няма

Днес “Има такъв народ трябва да върнат изпълнения мандат, но яснота няма

Днес изтича конституционно определения срок в който от „Има такъв народ“ трябва да върнат своето предложение за кабинет на президента Румен Радев.

Яснота кога точно мандатът ще бъде представен в президентството няма. Вчера номинираният за премиер от „Има такъв народ“ Пламен Николов увери, че това ще се случи днес, но след консултации с формациите, от които очакват подкрепа до постигане на „абсолютно съгласие“.

В същото време от партията продължават разговори за подкрепа с БСП в Народното събрание. От „Има такъв народ“ заявиха, че няма да подписват споразумения, за каквито настояват от всички политически сили, след проведените експертни разговори по политики.

От „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ все още не са дали категоричен отговор – дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет. Те заявиха, че това ще стане ясно в рамките на парламентарната процедура, която ще започне, след като президентът внесе за разглеждане в НС предложеното от „Има такъв народ“. До момента е ясно и че ГЕРБ-СДС ще гласуват против така обявения състав на Министерския съвет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X