https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГЕРБ при президента: Веднага ще върнем втория мандат

ГЕРБ при президента: Веднага ще върнем втория мандат

Множат се предизвикателствата и пред парламента и пред политическите партии за намиране на формула, която да гарантира конструирането на устойчиво парламентарно мнозинство, което да излъчи съответно управление на страната в рамките на редовен кабинет. Това заяви президентът Румен Радев на втората си среща, излъчвана на живо по БНТ, с представители на ГЕРБ-СДС, които следва да получат втория мандат за съставяне на кабинет.

“В същото време парламентът е изправен пред друго предизвикателство – да вземе отношение по важни за всички българи въпроси, касаещи предстоящите и здравна и миграционна криза”, каза Радев.

Актуализацията на бюджета не може да бъде обвързан с връчването на втори и третия мандат и съответната конституционна процедура. За нас това са различни актове по своя характер и в Конституцията никъде няма подобни условия, за да може президентът да изпълни конституционните си правомощия”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Първи за разговори на “Дондуков” 2 пристигнаха от „Има такъв народ“, които не успяха да реализират правителство с получения мандат. Днес държавният глава ще се срещне още и с представителите на „БСП за България“.

Левицата вече декларира, че ще предложат служебното правителство да остане начело на държавата. В негова подкрепа неочаквано ще застанат и от ИТН, стана ясно вчера след изявление на Слави Трифонов във Фейсбук.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X