https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВсе още не е ясно кога ще махнат самоделните гаражи в Русе

Все още не е ясно кога ще махнат самоделните гаражи в Русе

В междублоковите пространства, наред с множеството плътно паркирани автомобили на живущите, съществуват и самоделни конструкции тип „гараж“. Русенци се питат няма ли да бъдат премахнати, тъй като много от тях не се ползват по предназначение – в тях се складират вещи, а автомобилите стоят паркирани отвън и заемат място, на което би могло да се паркират коли на хора без гаражи.

От Общината отговориха, че за да се предприемат някакви действия, е необходимо да се подаде конкретен сигнал, а всеки казус се разглежда самостоятелно.

Какъв е статутът на тези винкелови конструкции става ясно едва, след като се извърви дълъг път по установяване на собственика и последваща кореспонденция с него. Има такива, които са узаконени, но има и такива, които се оказват без необходимите разрешения и към тях се предприемат и съответните действия.

От Общината обясниха пред Русе Медиа, че последните такива гаражни клетки, които са премахнати доброволно от страна на собствениците им, са в района на Операта. Предстои да се премахнат такива гаражи и в кв. „Дружба“ в района на буферния паркинг.

За близо две години обаче са разчистени едва десетина самоделни гаража. Администрацията призовава гражданите да са по-активни и да подават конкретни сигнали за конкретни места, за да могат да се предприемат действия за евентуалното премахване на такива гаражи при липса на документи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X