https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПенчо Милков постави въпросите за транзитния трафик и въздуха в Русе пред...

Пенчо Милков постави въпросите за транзитния трафик и въздуха в Русе пред премиера Стефан Янев

В лична среща днес с министър-председателя Стефан Янев кметът на Русе Пенчо Милков отправи предложения за съвместно разрешаване на някои от най-наболелите проблеми на града.

Като продължение на разговора с регионалния министър Виолета Комитова Милков настоя пред премиера част от таксите за преминаване на Дунав мост да остават за Русе.

„През града преминават повече от 860 хиляди камиона на година и над 2 млн. души в двете посоки на границата“, заяви Пенчо Милков.

Той изрази искане с приходите да се работи за подобряване на инфраструктурата, качеството на въздуха и сигурността на русенци, които също се нарушават от транзитния трафик.

Кметът на Русе представи на премиера скица на общинския имот, предложен от местната администрация за изграждане на тир паркинг, за да се избегне блокирането на ключови градски артерии. Милков сподели, че вече са направени изчисления за първоначалното изграждане на 30 дка от предвидените 160, с които разполага общината.

“Ще уточним възможностите за действие с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова”, ангажира се министър-председателят Стефан Янев.

В днешния международен ден за чист въздух кметът на Русе повдигна и тази важна за града тема пред премиера.

„Русенци са чувствителни и много будни, и днес отново ще излязат с искане за чист въздух“, подкрепи протестиращите Пенчо Милков. Миналата седмица той изпрати писмо до Стефан Янев, настоявайки в подзаконовите нормативни актове да се въведат по-строги норми за отделяните от производствата вещества, както и по-чести замервания на емисиите.

На срещата кметът постави и въпроса за купуването на Русенската корабостроителница от държавата с цел запазване на държавната сигурност и интерес и разказа за работата на местната администрация по възстановяването на вътрешните полети от и до летище „Щръклево“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X