https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГубернаторът на Русе обеща чуваемост на протестиращите ресторантьори

Губернаторът на Русе обеща чуваемост на протестиращите ресторантьори

Областният управител на Русе Борислав Българинов ще запознае в най-кратки срокове министър-председателя Стефан Янев с исканията на протестиращите хотелиери и ресторантьори от региона

Това стана ясно от проведена среща между Българинов и недоволните граждани, които се жалват от липсата на чуваемост и адекватна връзка между бизнес и администрация.

„В Русе нещата стоят по по-различен начин, затова слязох да разговаряме. Още утре ще изпратя писмо до служебния премиер, с което ще представя вашите искания. Считам, че можем да намерим нормално решение, така че да се пазим от пандемията, но същевременно заведенията да продължат да функционират без да бъдат толкова силно ощетявани.“, коментира Българинов.

Според него не е необходимо да се въвеждат по-рестриктивни мерки, които да затягат допълнително обръча около бизнеса, а контролът над сега действащите трябва да бъде максимално засилен. Точно затова той ще говори отново с Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция на МВР. „Проблемът е, че не обичаме да бъдем контролирани и отказваме да спазваме дори по-леките мерки. Трябва да мислим за здравето на всички, както и за осигуряването на нормална среда за бизнеса.“, допълни още той.

Всъщност Българинов бе и единственият от властимащите в Русе, който изслуша исканията на протестиращите и даде индикация за съдействие.

„Продължаваме да плащаме разходи и данъци, хората се страхуват, не може да си играем с техните съдби. Персоналът се отказва да работи при нас, напуска и отива в други браншове. Това е пагубно, защото целият бизнес се унищожава.“, заяви една от протестиращите.

Хората, излезли на днешния протест, поискаха провеждането на подробна разяснителна кампания за ползите от имунизацията срещу Covid-19, тъй като в обществото витаят неясни слухове. Българинов коментира, че той е съгласен за неефективната кампания, провеждана до скоро, тъй като е била водена от хора с хаотични действия и неясна представа за случващото се, говорещи единствено за чували и морги. Това е и причината в Русе да се работи активно по този въпрос и от БЧК и останалите здравни институции да съдействат непрекъснато. Подготвя се и още една информационна кампания, в която имунизирани от различни институции да споделят с обществото защо са направили този избор.

Протестиращите издигнаха и транспаранти с надписи: „Защо винаги само нас! Защо винаги първо нас!“, „Който иска, да си седи вкъщи! Ние искаме да работим!“, „Оставете избора на хората! Не си играйте със съдбите им!“

По време на протеста в Русе не paбoтят ресторанти и кaфeнeтa, а също за кратко бе блокирано и движението на автомобили в района на Градските хали.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X