https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораС кукли ще пробват да намалят броя на катастрофите с деца в...

С кукли ще пробват да намалят броя на катастрофите с деца в Русе

Поставянето на големи фигури в близост до пешеходни зони ще заострят вниманието на шефьорите, като целта е да се намалят пътно-транспортните произшествия с деца.

Общинските съветници в Русе ще гласуват на 13 септември предложение от началник отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ и от секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във връзка със стартирането на новата учебна година и повишаване безопасността на учениците в района на учебните заведения да бъдат закупени триизмерни фигури на детските герои Боби и Кели.

„Пресичай безопасно с Боби и Кели“ е социална кампания, която има за цел превенция на рисковете от злополуки с деца, като повиши отговорността на пътя и способства за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия. Варна, Бургас, Козлодуй, Поморие и Перник са част от градовете присъединили се към кампанията.

Поставянето на фигурите, които са в реален детски размер заостря вниманието на шофьорите преди пешеходната пътека и ги подсеща да намалят скоростта и да осигурят предимство на пешеходците и особено на децата, предава Дунавмост.

Двете кукли Боби и Кели струват 6 360лв., като средствата се осигуряват от бюджета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X