https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщинските съветници решиха: Без кукли за безопасно пресичане в Русе

Общинските съветници решиха: Без кукли за безопасно пресичане в Русе

Общинските съветници в Русе не подкрепиха предложението на общинската администрация да бъдат закупени триизмерни фигури на детските герои Боби и Кели, с които да се осигури превенция и да се осигури безопасността на пресичането на децата

Двете фигури трябваше да заострят вниманието на шофьорите на пешеходни пътеки.

Сумата от 6360 лв. смути общинските съветници на фона на новината, че община Русе е осъдена да плати близо 500 000 лв. на фирма „Ел“ за извършени, но незаплатени дейности. Част от съветниците сметнаха, че закупуването на куклите в този момент не е приоритет.

Зам.-кметът Димитър Недев обясни, че още от 2016 г. редица по-малки населени места са поставили такива кукли, а самият той още от април е искал да се случи такова нещо. Тогава стойността на двете кукли е била 6000 лв. Те са стъклопластика и са ръчно изработени, като трудно биха могли да се потрошат. За същите пари би могло да се купят 20 фигури от стиропор, но те са щели да бъдат счупени много бързо. Другият вариант е бил да се изработят от русенска фирма от метал и да има осветление, което да е вградено под тротоара. Това обаче е проект, който би се реализирал в бъдеще.

“Не искам Русе да е зад село Крушовец, където също има такива фигури“, заяви зам.-кметът Димитър Недев, предава Русе Медиа.

Въпреки това предложението не получи нужните 26 гласа от съветниците, каквито се изискват при промени в бюджета.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X