https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенски шампион по кану-каяк спешно търси спонсор

Русенски шампион по кану-каяк спешно търси спонсор

Шампионът по кану-каяк Димитър Димитров спешно търси спонсор, за да продължи спортното си развитие. Това съобщи самият той в социалните мрежи в емоционален пост.

“Изключително много съм разочарован от себе си, че ми се налага да пиша такъв пост, но ще си преглътна егото и ще помоля за помощ. Нуждая се от някакъв вид спонсор, който може да ми осигури средства за подготовка, понеже искам да продължа да се състезавам професионално и да продължа, да представлявам държавата ни, но това е непосилно за мен. Тъй като нямам никого,който да ме подкрепи в стремежът ми към високият спортен успех, семейните ми условия също не ми позволяват да продължа. Единствено клубът ми и треньорите Константин Велков и Евгени Недев, които вече 2 дълги години ми помагаха, когато бях пред отказване. Обмислял съм варианти, като да работя и да тренирам, но елитния спорт и конкуренцията му не са толкова милостиви, че да ми позволи, да работя и да тренирам, всички знаем колко е тежко едното, а какво остава и за двете. Който иска да помогне, но няма как даже и споделяне на поста е в в голяма помощ”, пише Димитър.

Той е част от СККК “Локомотив” Русе. От 2012 година момчето има повече от 35 републикански медала, от тях 8 златни и 10 сребърни, отбелязва Дунав Мост. През 2018 година Димитров се класира на 10-то място на Световното първенство по кану-каяк.

Той заема престижни места в Европейското първенство в Чехия през 2019 и Световното в Румъния. От 2018 година русенецът е в Националния отбор на България. Той е получавал финансова помощ от държавата, но заради неуредици със състезание през 2021 година, парите са спрени. Така момчето е принудено да оцелява както може.

 

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X