https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеВ пет училища в Русе има карантинирани паралелки

В пет училища в Русе има карантинирани паралелки

Пет училища в Русе вече имат карантинирани паралелки поради заболели ученици.

Във всяко от тези училища има по едно заболяло дете от началото на учебната година до вчера, поясни за в. „Бряг“ временно изпълняващият длъжността директор на РЗИ-Русе д-р Искра Генева.

Само едно от заболелите деца е на болнично лечение. Заразени учители не са регистрирани до момента в областта, поясни още д-р Генева. Тя обясни още, че заболелите се поставят по карантина за 14 дни, а контактните, които нямат симптоми и не са заразени са под карантина 10 дни.

По данни на РЗИ за изминалото денонощие има 50 нови случая на заразени с коронавирус в областта, а излекуваните са 55. 33-ма от заболелите са от община Русе, деветима са от Бяла, трима от Сливо поле, двама от Иваново, както и по един от Борово, Две могили и Ценово. Починали са една жена и един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция. Активните случаи са 790, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 399, а преболедувалите са 14 563. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 13-ото място по заболеваемост в страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X