https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко Борисов се оказа "личната причина" за оставката на Елен Герджиков

Бойко Борисов се оказа “личната причина” за оставката на Елен Герджиков

По искане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е бил освободен председателят на СОС Елен Герджиков, защото не се е справял с работата си. Това съобщи самият Борисов на среща с актива на партията в Пловдив. Той бе в града под тепетата и преди две седмици, навръх празника на Съединението, когато имаше среща с младежката организация на ГЕРБ.

„В София се строи метро, детски градини. Вчера чувам, че някакви излизат казват, че градския транспорт в София е закъсал, а те си мълчат. Ама забравиха хората какво беше по време на големите КОВИД кризи. Да излязат и да се защитят, да обяснят на хората. Същите тези които говорят направиха това с авиокомпаниите. Не може при толкова направени неща и нула от страна на другите да търпим негативи заради неактивността. Те чакат аз да се обадя, стоят си там и си мълчат”, посочи той.

„Всеки ден трябва да доказваме и показваме, защо сме най-добрите. Няколко пъти събирах партията, препоръчвах. Герджиков е много възпитано и интелигентно момче, но на гърба на ГЕРБ да си правите кариера на общински съветник не може да стане“, обясни Борисов.

“Думата власт не е хубава, ние управляваме”, каза Борисов и посочи, че преди били дадени 500 млн. лв. само на Пловдив, а сега 100 милиона за всички общини.

„Никога няма да имате околовръстно с такова управление“, каза Борисов по адрес на пловдивчани. „Тракия в момента е убийствена магистрала на всеки 2-3 км няма мантинели“, посочи той.

Според Борисов съвсем не отдавна в Пловдив не са могли да смогнат на инвестиции. „С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с постигнатото. Да продължавам промяната, говорите за бюджет, който не сте приели. Ако бяхте почтени щяхте да правите бюджет за следващата година. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Почтеност е много хубава дума. Кой от нас не счита, че си почтен.? Ако не гласуваш за Румен Радев не си от почтените? Кой определя кой е цвета на нацията и говори от името на хората?“, възмути се той.

„Като се изкажа после опоненти нямам, защото аз цитирам“, заяви Борисов.

Той цитира новини само от последните дни за спрени 400 милиона за земеделците, заради „недоразумение“ с ЕК. Борисов коментира и темата за спрения прием за помощи на туроператорите. Той прогнозира, че до Нова година няма да видят една стотинка. „Лобистки текстове в актуализацията блокираха мярката, втора при това. Толкова са неграмотни в правенето на управленски неща, че са приели лобистки текст”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Партията му нямало една спряна програма за 12 години, а след като дошли Радев и социалистите почнали да падат една по една.

„Увеличение на цените на тока 300%- за това искам „да продължим промяната“, от която не искаме да сме част, защото ние искаме да продължим строежа на градовете и селата.“, каза Борисов.

„Газта е повишена с 160%, цената на хляба, олиото, парното и никакви мерки. Един да излезе да ми каже какво правят сега. Само за ББР говорят, до колкото знам един кредит има даден само. Почтено ли е като говориш, че ще съкратиш администрацията да увеличиш борда, чантаджиите?“, попита Борисов и продължи: „100% увеличение на дървения материал, скъп газ, дървен материал, нямаш и път да си изкараш стоката. Дървата за огрев с 80% увеличение. БЧК вчера обяви, че маха олиото от кошницата, защото е много скъпо.“

По думите му заради некадърността на Раде и Кацаров, когато Европа щяла да пълни стадионите, Пловдив щял да ги затваря.

“Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала “Черно море” за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я. Ние като свържем София-Видин ще направим и тази магистрала”, подчерта Борисов.

Бившият премиер коментира и темата за здравеопазването и пандемията. „София трудно ще направи детска болница, вчера починаха 58 българи. Те унищожиха ваксинационния план, другите държави дори силово, колкото и да не е популярно обявиха задължителна ваксинация. На никой не му е приятно, но сега при тези цифри и да не искат ще започнат да затварят. Най-сетне и работодателските организации се обадиха да си искат мерките и 60 на 40, ама къде бяхте при актуализацията на бюджета, когато само пенсиите вдигнаха. Къде е Плана за възстановяване, уж сме на- бедната държава, а нямаме внесен план и това се разбира за почтеност. Или аз нещо не разбирам?”, попита Борисов.

Борисов повдигна въпроса и с машините за изборите. По думите му станала ясно, че ЦИК са назначили четирима човека, които щели да си играят с кодовете. Той попита кой ще наблюдава флашките? “Рашков или Радев, аз не им вярвам. Назначаваш си съветника на Янев. Сещаш ли се защо ГЕРБ беше първа в България, защо не ми опонират. Къде е тази съкровена мечта за честни избори в ръцете на Радев и Бойко Рашков? Когато говорим за почтеност, тук и колегите от КС може да се засегнат, да дадеш един месец срок да ти пратят от „Дондуков 1“, до „Дондуков 2“ една декларация. За да се направят партии през това време”, каза Борисов.

“И един месец срок от Външно министерство до Министерски съвет. Това е почтената работа, през това време ние говорим как ще продължи тази промяна, която аз никъде не видях, освен че взеха на Гешев шофьора, освен спирането на европрограмите”, заяви Борисов.

По думите му по публикации на БНБ чуждестранните инвестиции падат по време на това „успешно и почтено“ правителство. “Всичко е спряло и е в хаос, но е почтено. Ако извадите цитати на Радев за спад в инвестициите по наше време, той каза, че било заради корупцията, сега имаме 64% спад”, подчерта Борисов.

Борисов не пожела да коментира името на кандидат-президента на партията, защото по думите му в момента е по-важно страната да излезе от кризата. Според него този въпрос го вълнува единствено Румен Радев, но в парламентарна република има значение единствено мнозинството в парламента и решенията, които се взимат там.

На въпрос дали очаква изтичане на кадри от ГЕРБ към формацията на Кирил Петков „Продължаваме промяната“, Борисов отново запита къде е тази промяна, когато всичко е спряло. „Ако има някакво изтичане, то това е демокрацията.“

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X