https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ до последно няма да излъчи кандидат за президент, за да не...

ГЕРБ до последно няма да излъчи кандидат за президент, за да не го “докопат”

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Искат да го докопат и да се разправят с него. Всеки, който се обърне срещу тях, започват гонения”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на събрание на ръководството на женската част от партията, визирайки президента Румен Радев и министрите в служебния кабинет. През последните дни коментари в същата посока срещу поведението на кабинета дойдоха и от ДПС.

През уикенда Вежди Рашидов и Красен Кралев от бившите управляващи заявиха, че ГЕРБ не се бави с номинацията си за държавен глава, а има стратегия. Имената на всички кандидати за президент и вицепрезидент, както и за народни представители трябва да станат известни най-късно до 12 октомври, тъй като тогава изтича срокът за регистрацията им в Централната избирателна комисия. Това е записано в хронограмата за двата вида избори.

Борисов обърна внимание на изказването от по-рано днес на министъра на културата Велислав Минеков, който поиска ГЕРБ да освободи централата на партията в административната сграда на НДК.

“Да дойдат с Рашков да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел, комисията “ЛИБЕ” с безобразията”, каза Борисов, оприличавайки вътрешния министър с бухалка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X