https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаКриза в Бяла, няма кой да кара автобусите в града

Криза в Бяла, няма кой да кара автобусите в града

Днес, 27 септември, на редовната сесия на Общински съвет Кмета на Община Бяла Димитър Славов сподели проблемите с училищните автобуси, градския и междуселищния транспорт в Община Бяла.

Той изнесе данни, че въпреки добрите условия, които се предлагат в Община Бяла за училищните автобуси и фирма „Беску“ ЕООД, която отговаря за градския и междуселищният транспорт, има недостиг на шофьорите на автобуси.

Кметът също сподели, че двата автопарка поддържат сравнително нови автобуси и те са добре поддържани. Въпреки това обаче проблемът с кадрите съществува отдавна, но за тази учебна година става още по-трудно. Една от причините е липса на подготвени кадри, които по закон трябва да имат минимум две години опит като професионални шофьори, за да превозват деца и ученици, пише Бряг.

Но опитните автобусни шофьори заминават за чужбина или се качват на камиони и работят в частни фирми, тъй като категория D, която имат, позволява това. Да караш автобус е по трудно, тъй като шофьора носи отговорност за живота и здравето на пътниците и най – вече пътниците когато са деца. Кметът на Бяла подчерта, че не на последно място не малък процент от сега заетите в този сектор са пенсионери или пред пенсия.

Димитър Славов отправи апел към професионалисти в бранша, които имат нужната категория, да го потърсят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X