https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Ализан Яхова, ДПС: Ще поставя началото на една нова комуникация с русенския...

Ализан Яхова, ДПС: Ще поставя началото на една нова комуникация с русенския бизнес

Ализан Яхова е бивш шеф на държавен фонд „Земеделие“. Завършила е Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов, със специалност „Финанси”. Голяма част от професионалния си опит и реализация е придобила в системата на ДФ „Земеделие”, минавайки през всички експертни нива. Ализан Яхова е водач на листата на ДПС в Русе за предстоящите на 14 ноември избори.

-Г-жо Яхова, днес ЦИК изтегли номерата на бюлетините, на ДПС се падна номер 17. Виждате ли символика?

Символика в момента не мога на кажа дали виждам, но за мен в чисто личностен план е едно много добро число и смятам, че ще донесе късмет на ДПС през настъпващата кампания.

Как успяхте от четвърто място в листата на предходните избори да се изкачите до водач? Кой ви предложи да я оглавите?

Аз участвах и на изборите през април, тогава бях на 11-то място, на изборите през юли бях на 4-то, а сега бях една от номинациите за водач. Знаете, че ние имаме процедура и след всички общински събрания и на областното имах номинация. След като г-н Абазов си направи отвод имаше нужда от нов водач, предполагам,  за да запазим силния земеделски екип на партията, централното ръководство предпочете аз да съм водач на листата.

Трудно ли се съгласихте?

Не, аз съм отговорен човек. В тази партия съм от 1998 година, преминала съм през много кампании, усилено работих през двете кампании тази година. Осъзнавам отговорността и ще направя всичко, което е по силите ми за едно достойно представяне на партията.

Областният координатор Дауд Ибрям за пореден път е на второ място. Виждате ли доза огорчение в него? Подкрепя ли ви?

-Откакто стана ясна листата сме плътно един до друг и смятам, че така ще работим. Той все пак е отговорник за областта от политическа гледна точка.

Но отново е на второ място, а не водач.

Лично не съм усетила разочарование. Като човек може би вътрешно има такъв момент, но не го показва.

На каква кампания ще заложите в Русе?

Досега, като представител на община Русе, работих и правих всичко по силите си за една позитивна кампания, до много хора от общините Русе и Борово стигнахме. Обикаляхме от врата на врата, много държа кампанията да премине в пряк контакт с всеки един от нашите избиратели, за да обясним програмата си, да чуем техните проблеми. Смятам, че кампанията ще бъде трудна заради коронавируса, но е важна, защото има и президентски избори. За първи път имаме наш кандидат за президент. На България й е нужно едно редовно и стабилно правителство. ДПС има важни приоритети, а приоритетите на ДПС са приоритети и на ЕС в момента. Нашата програма е основана на чиста енергия, чиста храна, чист въздух, чиста вода. Ще се старая да обясня на всеки един наш член, симпатизант и избирател какво да очаква от Движението за права и свободи. Много ми се иска да поработя в самия град Русе – нещо, което колегите ми досега може би не са правили. Да намерим една вярна тактика и формулировка, за да стигнем до русенския избирател на ДПС, да поработя и с русенския бизнес.

Да разбираме, че ще внесете доза революция в ДПС – Русе?

Не мога да кажа дали е революция. Аз съм експерт в моята си област. След като напуснах ДФ “Земеделие” се занимавам с консултантска дейност. Работата ми предполага пряк контакт с бизнеса, не само със земеделските производители, а и с малкия и средния бизнес, независимо дали те работят в селска община, в град като Русе или в София. Знам техните проблеми, знам от какво имат нужда в момента, от какво ще имат нужда, когато започне новият програмен период, Зелената сделка, новостите в Зелената сделка. Това ще бъде поредно предизвикателство за бизнеса. По време на предишната кампания започнах тези разговори с тях, но не стигна времето, за да направим нещо по-разгърнато като информационна кампания. Мисля да поставя началото на една нова комуникация с русенския бизнес и тези, които са близки до нашата партия.

Има нови играчи на политическата сцена, които застрашават мандата ви в Русе. Притеснявате ли се от тях?

Не се притеснявам, защото си имаме наши гласоподаватели. Целта ми е да върнем гласовете, които партията получи на изборите през месец април – малко над 8 хиляди. Не се притеснявам, че мандатът не е гарантиран, ще направим всичко възможно  ДПС да има мандат.

Как отговаряте на критиките, че ДПС е затворена за младите избиратели?

Не приемам тези критики. Аз съм рожба на младежката организация на ДПС, аз съм сред основателите. Дори и да има такъв момент, ще направя всичко възможно да работя и със студентите, Русе е академичен център. Искам младите да се включат активно в политическата дейност. Имаме много младежи, правим мероприятия за тях, работим с тях. Не смятам, че сме капсулирана партия за младите.

Десислава Атанасова от ГЕРБ призова водачите на всички листи на дебат. Бихте ли откликнали?

-Разбира се, не се притеснявам. Ще работя с всеки един колега, когато работата е в полза на Русе.

Какво ще е първото нещо, което ще направите, ако станете народен представител?

В момента не мога да отговоря на този въпрос, но в момента, в който приключи кампанията и резултатите са факт, и съм депутат – ще съдействам за разрешаването на най-големия и сериозен проблем, за който са ме помолили русенци. Ще направим всичко възможно да има редовно правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X