https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Ализан Яхова: ДПС готви пакет от антикризисни мерки, които ще внесе веднага...

Ализан Яхова: ДПС готви пакет от антикризисни мерки, които ще внесе веднага след изборите

“Ще работя изключително активно върху един проблем и това е да се преодолее изоставането на Русе спрямо икономическите центрове в Южна България Пловдив и Бургас. Това включва насочването на повече средства по оперативните програми към нашия регион”. Това заяви в интервю за Дарик радио Ализан Яхова, водач на листата на Движението за права и свободи за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.

Според Яхова, основен проблем за всички населени места в областта е демографската криза и изтичането на млади хора. Това изисква една дългосрочна политика за създаване на възможности за реализация на младите хора и по-добро качество на живот, посочи Яхова. Друг голям проблем е безработицата, особено за хората с по-ниско образование. Има населени места, където хората не могат да работят защото липсва добра транспортна свързаност. За бизнеса проблемите са липсата на кадри с подходящо образование, а така и високите цени на енергоносителите в момента.

“Ние имаме програма за ускорено икономическо развитие, но в момента вниманието на нашето ръководство е насочено към предлагането на пакет от антикризисни мерки още в първите дни на новото народно събрание. Наши представители се срещат с браншовите организации в секторите, които най-силно са засегнати от кризата. ДПС ще внесе такъв пакет от антикризисни мерки, като първата и много важна мярка е продължаване на подпомагането на пенсионерите, както и преизчисляване на пенсиите. Знаете, че по предложение на ДПС последното народно събрание взе решение за подпомагане със 120 лв.на пенсионерите до края на годината. Този пакет от мерки ще включва и компенсация за социално слабите семейства, за безработните, за младите семейства. За бизнеса ще предложим мерки за запазване на работните места и компенсиране на загубите, които понасят заради затварянето на бизнеси сега. Данъчни пакети, данъчни промени в съответните законодателства за да предотвратим покачването на цените на храните, както и формирането на цените на енергоносителите”, сподели Яхова

Според нея за това е наобходимо съставянето на правителство. Това е възможно с цената на диалог между партиите и компромис.

По отношение на земеделските производители, Яхова, която е бивш директор на Държавен фонд “Земеделие”, е категорична, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за покриване на част от по-големите им разходи свързани с по-високите цени на ток, горива и торове.

Реализирането на магистралата Русе-Велико Търново е изключително важен проект, който ще осигури икономическо развитие на региона. “Ще направя всичко възможно, както с г-н Делян Пеевски, така и с всички депутати от двата региона, тя да стане реалност”, категорична бе Ализан Яхова.

Бях в листите на Движението за права и свободи и на предходните два избора през тази година. Тогава мотивацията ми беше да имаме едно силно представяне както на местно, така и на национално ниво. Сега водачеството го приемам като една изключително голяма отговорност, както към нашите избиратели, така и към държавата. Считам, че ролята на ДПС е много важна за за да бъде изведена страната от здравната, икономическата и здравната криза. Тези избори са и избори за президент, ние за пръв път имаме кандидат, нашия председател Мустафа Карадайъ и за мен това е чест и още по-голяма отговорност, заяви тя.

Яхова прогнозира, че ДПС ще възстанови изгубените през юли гласове и ще успее да постигне резултат от над 8000 гласа, какъвто имаше на изборите през април.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X