Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоОбществоИво Пазарджиев със специален подарък за Патриарх Неофит

Иво Пазарджиев със специален подарък за Патриарх Неофит

Подарък със сантиментална стойност поднесе председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев на Негово Светейсшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски по повод 76-ия му рожден ден.

„В деня на Вашето рождение засвидетелствам своето уважение и преклонение пред безкористното Ви служение в името на Христовата църква и благоденствието на българския народ“ пише Пазарджиев в поздравителния адрес, който е изпратен към Софийската света митрополия заедно с неповторим фотоалбум, съдържащ снимки от различни събития в Русе.

Първата снимка в албума е от 3 април 1994 г., когато Неофит е избран за митрополит на Доростолска и Червенска епархия. Идеята на символичния подарък е да се подредят хронологично моменти от русенския период на Неофит, минаващ през титулуването му за Русенски митрополит през 2001 г. и стигащ до избирането му за предстоятел на Българската православна църква през 2013 г.

„Ваше Светейшество, продължавайте да водите православния български народ към духовно съвършенство, бидейки ни пример в смирението, търпението и следването на изконните ценности. На многая и благая лета!“ завършва поздравлението си Пазарджиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X