https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов прогнозира, че отново няма да има правителство

Борисов прогнозира, че отново няма да има правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от Шипка, че най-вероятно след изборите отново няма да се състави правителство. Той посети църквата на Шипка, чийто купол се ремонтира с пари, отпуснати по време на предишното управление.

Той разкритикува президента Радев и политиката на служебното правителство за високата смъртност в пандемията. Според Борисов комисията е одобрила 85% от плана за възстановяване, които са били предложения на ГЕРБ, и е отхвърлила заложените от икономическия екип на служебното управление.

Бившият премиер добави, че ново правителство няма да има, защото партиите били в уплах. „Като виждам чудовищни хаос, криза и инфлация – 580 лв. ток, цените газта 40% от другия месец, това е успешното правителство на Радев. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев… Аз се учудвам на наглостта им. Правителство пак няма да направят, няма отговорни партии“, заяви Борисов.

Цветозар Томов: Отказът на ЦИК да регистрира листа в Стара Загора е абсурден

Той коментира и казуса с „Демократична България“. Членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ ще подкрепят регистрацията на листите на „Демократична България“, обяви Бойко Борисов по повод листата на партията в Стара Загора, които не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис.

Борисов уточни, че в комисията ГЕРБ са малцинство, но ще подкрепят регистрацията, „за да не твърдят от „Демократична България“, че ГЕРБ е причината да не се явят на избори“, пише bTV.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X