https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ: В паниката и страха си Кацаров забърка огромна каша (НА ЖИВО)

ГЕРБ: В паниката и страха си Кацаров забърка огромна каша (НА ЖИВО)

В паниката и страха си Стойчо Кацаров забърка една огромна каша. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на нарочен брифинг на ГЕРБ, посветен на новите мерки срещу коронавируса.

Тази заповед показа, че Стойчо Кацаров е некадърен и лъже, категоричен бе Ангелов.

Той бе категоричен, че президентът Румен Радев и министрите му погазват Конституцията.

“В момента се намираме в управленски провал. Това правителство и лично неговият архитект Радев имаше почти година, в която да проумее, че вирусът не е Шипченски или Софийски, а съществува и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност”, коментира Десислава Атанасова.

“Юмрукът прави лицеви опори или катери върхове. При около 20% ваксинационно покритие в страната е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда “зелен сертификат”. Считаме, че това е нарушение на конституционни права на българските граждани и е правилно това тяхно недоволство срещу Стойчо Кацаров и срещу кръстника на това правителство Румен Радев”, добави тя.

“Всеки час на поста здравен министър, зает от Стойчо Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава, а и груба злоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, отдавна не разбира свойството и значението на действията си, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев”, заключи Атанасова.

“Мярката със “здравния сертификат” има нулев ефект. Хората в ресторантите и моловете нямат право да искат личните данни на българите”, недоумява проф. Ангелов.

“Министър Кацаров излъга българските граждани, че могат с антигенни тестове даполучат “зелен сертификат”. “Ако има нещо хубаво, това е, че министър Кацаров е некадърен. Това правителство и неговият архитект Румен Радев не спазват Конституцията, те погазват Конституцията и имат намерение да ограничат правото на хората да гласуват със “зелен сертификат”. каза още бившият здравен министър.

На пресконференцията пристигна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който първоначално седна сред журналистите.

“Въвеждането на “зелен сертификат” в момента е дискриминационно отношение спрямо българските граждани. Когато правиш такъв локдаун, по закон си длъжен да осигуриш безплатно тестване на всички българи с ПСР тест. Не с бърз тест, а само с ПСР тест”, уточни проф. Костадин Ангелов.

По думите му правителството на Радев е провалило ваксинационната кампания, изпуснало е летните месеци и сега сме на първо място по смъртност.

“Спомняте ли си клетвата на първото служебно правителство на Радев – там се закле министър под карантина. Румен Радев, ако си спомняте, отиде на един европейски форум, когато беше контактен на болен с коронавирус и се направи, че не знае. Тогава се наложи българската делегация да бъде затворена в хотел и после да бъде върната обратно. Това е отношението на Румен Радев и правителството му”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също взе думата, като каза, че иска да прочете декларация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X