https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Румен Христов убеден, че Русе ще има депутат от СДС

Румен Христов убеден, че Русе ще има депутат от СДС

„Ние през годините, независимо от това какво се случваше, си останахме в СДС, не изменихме на синята идея, не изменихме на нашите избиратели. Знам колко е упорит Драгомир Дамянов и нямам съмнение, че той ще направи много добър резултат, почти съм сигурен, че ще успее да се класира в парламента. Това би било добре да имаме представител и от град Русе“, заяви председателят на СДС Румен Христов. Той бе в Русе, за да подкрепи кандидата на сините в коалицията ГЕРБ-СДС Драгомир Драганов.

Самият Драганов сподели, че задачата е на тези избори ГЕРБ-СДС отново да са първи в Русенска област. Вярва, че хората ще намерят най-правилното решение за едно стабилно управление на държавата. „Всичко, което ще направим, е да излъчим представител на дясната политическа сила от името на СДС в този парламент и Русе да има представител в дясното пространство. Много са въпросите, които са поставили гражданите и в населените места, и в Русе, но мисля, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се състави правителство. И за всички тези обещания, които дават политическите сили, трябва да се направи бюджет, защото тези обещания трябва да бъдат облечени в законодателна форма. Без финансиране няма как да се случат нещата, а бюджетът ще даде едно спокойствие на държавата“, коментира Драганов.

Румен Христов сподели, че предстоят сложни избори – защото са по време на пандемия, 2 в 1, с машинно гласуване, което притеснява по-възрастните хора заради многото операции, и не последно място – защото обществото е много разделено.“Надявам се, че в 47-ия парламент ще можем да намерим допирни точки за съставяне на редовно правителство. Надявам се, въпреки пандемията, да имаме добър процент на хора, които гласуват, защото колкото повече хора гласуват, толкова представителността на депутатите в парламента е по-голяма. Ако правителството бъде формирано без първата политическа формация ГЕРБ-СДС, ще бъде с кратък живот и нефункционално. В този случай се прави механичен сбор на народни представители, за да се постигне мнозинство. А парламентът е разнороден, събираш леви, десни центристи и те трудно мелят брашно“, каза Румен Христов.

Той припомни, че в новата история на България има два такива случая – правителството на Беров, когато СДС беше изключен от него, и правителството на Орешарски, когато ГЕРБ не присъстваше. Според лидера на СДС възможните варианти в следващия парламент са два – дясноцентристко правителство с участието на ГЕРБ-СДС и лявоцентристко правителство с участие на БСП.

„Без ГЕРБ-СДС и БСП не може да има правителство. Въпрос на избор на партиите е да решат дали ще продължим развитието на България с леви идеи, които са се компрометирали в България, или ще продължим по десния проевропейски, пронатовски, пропрогресивен път да развиваме България. Трябва да се търси диалог – имаме предвид Демократична България, в известен смисъл ИТН и „Продължаваме промяната“. Това не зависи само от нас, ние ще подадем ръка, получавайки мандата, и ще постъпим отговорно“, каза Румен Христов.

Важен е изборът за президент, защото ако сегашният президент Румен Радев победи, ще минем в цикъл на перманентни избори за Народно събрание, коментираха от СДС. „Радев е първият президент, който почти цяла година управлява еднолично. Докато проф.Анастас Герджиков е един консенсусен лидер и ще бъде медиатор между политическите партии в парламента, за да се състави едно стабилно правителство“, смята Христов, цитиран от Русе медиа.

На 10 ноември СДС ще отбележи 32 години от началото на демократичните промени, а лидерът на сините видя интересна аналогия – 32 години демокрация, 32 години СДС, 32 номер за коалицията ГЕРБ-СДС в бюлетината. „Надяваме да успеем да акумулираме 32 процента на тези избори, така че апелираме да се гласува с номер 32“, каза Христов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X