https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГеорги Кръстев: Нужен е нов устрем и подем за Русе, ще бъда...

Георги Кръстев: Нужен е нов устрем и подем за Русе, ще бъда отдаден на тази кауза

Георги Кръстев е областен координатор на ПП ГЕРБ за Русе и трети в листата на коалицията ГЕРБ-СДС. В момента е четвъртокурсник по специалността „Право” в Русенски университет “Ангел Кънчев”. През 2020 година е номиниран от Юридическия факултет за наградата “Студент на годината”. Същата година е избран за участие в програмата „Млади политици на изборни длъжности” на Европейския комитет на регионите. Още преди да навърши пълнолетие има забележителни успехи: става най-младият „Президент за един ден”; участва в проектите „Euroscola” и „European Youth Event” в Европейския парламент; носител е на множество грамоти и плакети за обществено значими дейности. През септември месец тази година бе единственият участник от България, преминал обучение по програма „Европейски лидерски институт“ на Международния институт на републиканската партия на САЩ.

Остават броени часове до края на поредната за годината предизборна кампания. Каква беше тя за ГЕРБ – Русе?

Различна от предходните две. И това е нормално, тъй като хората са чули всичко, което имат да им кажат политиците през кампаниите тази година и са видели всичко, което са сторили след това. Кампанията беше изградена върху индивидуалните срещи и прекия контакт с хората. Визитата на нашия лидер г-н Борисов и посещението на кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева бяха отличаващи се събития. Кампанията беше активна, посланията ни бяха за обединение около национални приоритети, потушаване на съществуващите противопоставяния и конфликти и излизане от тежките кризи, в които се намира държавата ни. Призивът ни бе хората да изберат стабилността, сигурността и съзидателността, защото ние сме по-силни от хаоса.

Успяхте ли да стигнете максимално до избирателите и кои са основните проблеми, които те засегнаха?

Силно се надявам да сме достигнали максимално близо до избирателите и нашата програма и послания да са отговорили на техните очаквания. Дали сме успели ще разберем много скоро по резултата от изборите. Основните проблеми, които хората засегнаха в многобройните ни срещи, е тоталният хаос, който цари в държавата и пълната липса на отговорност в предходните две Народни събрания, което доведе до съществуващите дълбоки кризи за страната ни. Хората се чувстват подведени и предадени заради големите обещания, които даваха новите антисистемни политически формации, които се оказаха едни предизборни лъжи. Нишката на доверие между политиците и хората е скъсана. Червените разделителни линии между политическите партии са твърде дебели. Тези фактори доведоха България до парламентарната криза, в която се намира момента. А тя от своя страна не позволява своевременно справяне с другите кризи, пред които сме изправени като общество. Ковид кризата и голямата инфлация влияят изключително тежко и негативно върху българските граждани.

По време на кампанията Ваш акцент бяха младежките политики и образованието. Какво предлага ГЕРБ?

Основната ни цел е осигуряване на среда за социална, професионална и личностна реализация в България. Да създадем условия за развитие, за гражданска активност и социално включване. Ще работим за повече самостоятелни млади българи, подсилени със знания, умения и ценности, които живеят в среда с повече възможности. Такава среда, която да ни приближи още по-близо до целта за младите хора България да е мястото, където да искат и да успяват да създават семейство и дом.

Предвиждаме създаването на програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60 процента от осигурителния им доход за 1г.

Здравните вноски на новоприетите студенти да бъдат поети от бюджета за периода между завършване на училище и започване на лекции в университета. Мотивиране на завършилите медицински специалности да останат да работят в страната.

Да идентифицираме и валидираме уменията на 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят, за да бъдат включени пълноценно в пазара на труда.

3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната работна заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.

Също така ще работим за повишаване на социалния статус на преподавателите и затова да направим учителската професия по-привлекателна за младите хора. В края на 4 годишен управленски мандат предвиждаме средна учителска заплата от 2500 лв., а на университетските преподаватели – 3000 лева. Ще увеличим разходите за образование на минимум 5 процента от БВП. Ще работим също за развитие на образователните институции, професионалното обучение и ще акцентираме върху новите технологии, които да се внедрят в средното и висшето образование.

Русе е град с много проблеми, но кой е най-големият?

Русе е един прекрасен град, с богата история, традиции, култура и красота. Основните проблеми на Русе се опират до свързаността му с Южна България и на север с Букурещ, екологичният проблем с чистотата на въздуха, липсата на големи инвеститори и напускането на млади хора всяка година. Природните дадености и местоположението на Русе обуславят по-високо икономическо и социално равнище на града и региона. Нужно е да има нов устрем и подем за Русе и нашите политики ще бъдат насочени в тази посока, както и за цяла Северна България. Аз ще бъда отдаден изцяло на тази кауза.

Какъв резултат очаквате да постигне коалицията ГЕРБ-СДС в Русе?

Очаквам да сме първа политическа сила в 19 МИР Русе, а точният резултат зависи от избирателната активност. Призовавам хората да гласуват с 32 за ГЕРБ-СДС и преференция 103, ако искат да ме подкрепят лично, а в президентските избори – с номер 15 за проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X