https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Всички секции в Русе са отворени, в две има проблем с машините

Всички секции в Русе са отворени, в две има проблем с машините

Областна администрация Русе информира, че по данни на Районната избирателна комисия навсякъде на територията на областта изборният ден е започнал нормално и всички изборни секции са отворени. Към момента само на две места в областта има проблем с машините. Това стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Синан Хебибов и председателя на РИК Милена Хинкова. Става дума за секция 38, която се намира във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Русе, както и 182 секция в Басарбово. На място се намират техници, които след като установят какъв е проблемът ще уведомят РИК и впоследствие ще се реши какво да се предприеме. И двете секции са с по една машина От РИК информират още, че до момента се е наложила смяна на трима членове на секционните избирателни комисии в областта.

Краят на днешния изборен ден е обявен за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч. От Районната избирателна комисия припомнят още, че изборният процес ще премине при спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Влизането в секциите ще става с правилно поставена защитна маска, а гражданите ще трябва да спазват отстояние от поне 1.5 метра помежду си. Във всяка секционна комисия са раздадени необходимите средства за дезинфекция.

Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат днес от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. За 21.00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „ОЗК Арена“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X