https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоПроблем с машина в Глоджево беляза началото на изборния ден в Русенско

Проблем с машина в Глоджево беляза началото на изборния ден в Русенско

Областна администрация – Русе информира, че по данни на Районната избирателна комисия почти навсякъде на територията на областта изборният ден е започнал нормално и всички изборни секции са отворени. Към момента само на едно място в областта има проблем с машинния вот.

Това стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Синан Хебибов и председателя на РИК Милена Хинкова. Става дума за секция 11, която се намира в град Глоджево, община Ветово. На място се намират техници, които след като установят какъв е проблема ще уведомят РИК и впоследствие ще се реши какво да се предприеме. Най-вероятно става дума за проблем с четеца на устройството. Секцията е с една машина. Само за справка в Глоджево има общо шест избирателни секции, като всяка от тях е с по една машина. Избирателите там са 3 439. От РИК информират още, че до момента се е наложила смяна на трима членове на секционните избирателни комисии в областта. Вече тръгнаха и първите подвижни ковид-секции в Русе. Те са общо две. Припомняме, че ново заявление ще трябва да подават само избиратели, поставени под карантина след 14 ноември. Препоръката е тези заявление да се подават директно в общинските администрации, а не в Централната избирателна комисия, за да се намали максимално времето за обработка на заявленията.

Краят на днешния изборен ден е обявен за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч. От Районната избирателна комисия припомнят още, че изборният процес ще премине при спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Влизането в секциите ще става с правилно поставена защитна маска, а гражданите ще трябва да спазват отстояние от поне 1.5 метра помежду си. Във всяка секционна комисия са раздадени необходимите средства за дезинфекция.

Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат днес от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. За 21.00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „ОЗК Арена“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X