https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПогребват в петък убитата от кандидат-депутат на ГЕРБ русенка Елена Генчева

Погребват в петък убитата от кандидат-депутат на ГЕРБ русенка Елена Генчева

Убитата миналата седмица в Хага Елена Генчева ще бъде погребена в петък, 26 ноември в Русе. Двете се познават от Нидерландия, където са живели и работили през последните години. За близките им отношения говорят и множеството снимки в социалните мрежи, на които двете позират заедно. Днес покрусената приятелка не иска да говори много за Елена.

“Мога да кажа само, че Елена беше страхотен човек и приятел, много позитивна, трудолюбива, всеотдайна. Не искам да говоря повече, защото не бива, докато трае разследването, и защото за родителите й в този момент това е непоносимо. Тя им беше единственото дете…”, каза приятелката пред “Бряг”.

“Силно се надявах да не е наша ученичка, но още като видях снимката й, си я спомних. Беше много красиво момиче…Бог да прости Елена!”, каза бившата директорка на Английската гимнация в Русе Адриана Митова. Момичето завършило елитното русенско училище преди повече от 10 години. Очаква се на погребението да се съберат много съученици на Елена, за да я изпратят в последния й път. Някои от тях ще пристигнат от чужбина специално за тържия повод.

31-годишна русенка, бе убита от Христо Кацаров в дома си в Нидерландия. Елена бе на престижна работа в Европол, в Хага, а от 10 години живееше в Нидерландия, където бе завършила право.

Христо Кацаров е 32-годишен бургазлия, който бе кандидат за депутат от листата на ГЕРБ в Бургас, бивш парламентарен секретар и шеф на кабинета на бившата министърка на туризма Николина Ангелкова.

До фаталната развръзка се е стигнало, след като Елена е отказала на Христо да се омъжи за него, а дни преди това се е съгласила. Връзката между двамата е кратка, само от месец.

Христо Кацаров е имал няколко предишни връзки, завършили поради агресия и побой над приятелките му, съобщи бургаският сайт “ВиаПонтика”.

Елена е имала 12-годишна любов с българин от София, с когото се е събирала и разделяла периодично.

В четвъртък вечерта миналата седмица, служителите откриха тялото на Елена в дома й в Емастраат в Хага, шикозен квартал, популярен сред служители на околните министерства.

От полицията казаха, че, жената е починала в резултат на престъпление, но все още няма изявление по какъв начин е била умъртвена тя.

В петък вечерта български служители издирваха заподозрения Христо Кацаров, след като хагската полиция заподозря, че той е избягал в родината си. Кацаров бе открит прострелян. От полицията направиха изявление, че става въпрос за самоубийство.

От близки приятели на Елена в Хага стана ясно, че тя се е страхувала да не бъде убита от Христо, тъй като явно е разбрала, че младият мъж не е нормален. Тя ги е била предупредила да подадат сигнал на полицията, ако не се обажда по телефона и не се яви на работа.

В сряда Елена не се явява на работа и приятелите и алармират полицията, след което се стига до трагичната развръзка. Преди това тя споделила пред тях, че се страхува от Христо.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X