https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНамерено е 45-ото тяло в изгорелия автобус на АМ "Струма"

Намерено е 45-ото тяло в изгорелия автобус на АМ “Струма”

Тялото е на дете, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов

Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на магистрала „Струма“. Това съобщи за bTV директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Тялото е на дете. С това жертвите на тежкия инцидент стават 45.

Днес е извършен повторен оглед на превозното средство.

Вчера разследващите обявиха, че в рейса са открити 44 тела, а не както се твърдеше – 45. Един човек липсва и един от спасените, който свидетелства, твърдеше, че 8 души са оцелели.

От Спешната помощ обаче бяха категорични, че до болница са закарали 7 пострадали.

Продължава разследването на трагичния инцидент – българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса.

Водещата версия засега е човешка грешка. Следствието работи и по хипотезата за лоши пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Автобусът попада между двете платна и избухва в пламъци, а хората остават в капан. Най-вероятна причина за пожара е ударът в мантинелата и възникналите искри, предполагат разследващите. Открити са три туби, те обаче са били почти празни с остатъчна нафта и нямат връзка с избухналия пожар, категорични са разследващите.

Главният прокурор възложи на МРРБ и Агенция „Безопасност на движението по пътищата“ да извършат спешна проверка на пътните знаци и маркировката на магистралите и първокласните пътища в цялата страна. ВАП иска още незабавно да бъде предоставена информация относно оторизирани и овластени български и международни експерти, както и пълни данни за неправителствени организации с дейност в областта на безопасността на движението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X