https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаКметът на Бяла очаква над 4 пъти по-високи сметки за ток

Кметът на Бяла очаква над 4 пъти по-високи сметки за ток

Не знам защо третират общините като бизнес абонати, след като става дума за детски градини, улично осветление, читалища, коментира Димитър Славов.

„За октомври сметката за ток на община Бяла е над 3 пъти по-висока, а за ноември очаквам да е над 4 пъти. Не знам защо третират общините като бизнес абонати, след като става дума за детски градини, улично осветление, читалища“, коментира на сесията днес кметът на Община Бяла Димитър Славов, цитиран от Русе Медиа.

В това положение са и много други общини, включително и Русе, където кметът Пенчо Милков излезе и каза, че парите за ток са свършили. Затова от администрацията в Бяла внесоха предложение да се пренасочат отчисленията за отпадъци за периода 1 януари-31 декември 2021 г., с които да се омекоти ударът от високите цени. компенсираме горива, които са нагоре. „Ще имаме тежка зима и година, трябва да компенсираме скока на цените на горивата, природния газ и т.н.“, каза още Димитър Славов.

Съветниците подкрепиха предложението средствата, събрани от Община Бяла за месечни отчисления по Закона за управление на отпадъците да бъдат използвани непредвидени и неотложни разходи.

С последните изменения в закона месечните обезпечения и отчисления за 2021 г. по чл. 60, ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 64, ал. 1 от Закона за управление на отпадъците може да се разходват по решение на Общинския съвет чрез вътрешни компенсирани промени, без да се изменя приетият от Общинския съвет начин на определяне и размер на таксата за битови отпадъци. От тази възможност вече се възползваха редица общини, за да подпомогнат бюджета си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X