https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОчаква ли се режим на тока в Русе?

Очаква ли се режим на тока в Русе?

Към момента не се предвижда режим на тока в Русе или спиране на уличното осветление заради високите цени на тока, съобщиха за “Бряг“ от Общината.

Припомняме, че последните дни такава крайна мярка вече бе взета в някои райони в страната.

Повишените сметки за електричество коментира още в края на ноември кметът Пенчо Милков и тогава той призова за икономии. Градоначалникът обяви, че през декември 2020 г. Общинa Pyce e плaтилa за тoĸ 151 000 лв. Cмeтĸaтa зa ноември 2021 г. обаче е c 200 пpoцeнтa пoвeчe – 307 000 лв., нo eнepгopaзпpeдeлитeлнoтo дpyжecтвo вeчe e въвeлo aвaнcoвa внocĸa зa декември и тя е 430 000 лв.

През последния месец на миналата година Община Русе получи от правителството компенсации в размер на 0,11 лв. за всеки консумиран kW/час за месеците октомври и ноември. Това помогна на бюджета и частично намали разходите, но на фона на непрекъснато нарастващите цени се надяваме да има компенсации и за следващите месеци, посочват още от кметската администрация. Засега ситуацията остава спокойна, но обстановката може да се промени изключително бързо.

Още преди месец Пенчо Милков издаде заповед за въвеждането на икономии при употребата на електроенергия от служителите, директорите на общинските предприятия и кметовете на кметства. Днес е организирана и среща с тях, за да се намерят начини за преодоляване на трудностите.

Обстановката се следи ежедневно и при нужда ще се вземат мерки, като градоначалникът предупреди, че може да се стигне и до непопулярни такива, като те ще бъдат обявени своевременно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X