https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе поема стипендията на ученик, за да участва в космическия лагер...

Община Русе поема стипендията на ученик, за да участва в космическия лагер Space Camp

Общинският съвет ще одобри споразумение между Община Русе и Центъра за творческо обучение, с което ще извършват съвместни и самостоятелни дейности във връзка с програмата „Space Camp Turkey” 2021/2022.

Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на NASA Space Camp в Алабама и вече повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия.

Община Русе приема да финансира стипендията на едно дете от русенско училище, което да участва в лагера, като за него се поемат пълни разноски, разходи за настаняване, обучение и транспорт.

Центърът за творческо обучение следва да проведе конкурс за участие в програмата „Space Camp Turkey” 2022, със срокове 2 ноември 2021 – 6 февруари 2022 г. и да ангажира експертно, независимо национално жури, което да оцени и класира постъпилите есета и видео есета в рамките на конкурса. Общината трябва да определи координатор и лице за контакт за изпълнението на дейностите по програмата и да разпространи информация за конкурса за програмата до училищата, намиращи се на територията на Община Русе.

Двамата партньори предоставят по една пълна стипендия в размер на пълната такса за участие в програмата (1270 $) на ученик) на най-високо класираните от експертното жури участници от училища на територията на Община Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X