https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе с двама нови депутати в парламента

Русе с двама нови депутати в парламента

Рокадите в парламентарната група на “Продължаваме промяната” не спират. Както Ruse.news събщи, днес депутатите ще гласуват номинацията на Николай Събев за министър на транспорта.

На негово място в Народното събрание влиза ИТ специалистът Калин Иванов. Той завършва висше образование във Великобритания, с две бакалавърски степени – Международни отношения и Политика. Магистратура (MBA) Бизнес администрация.
Работил е в големи компании с над 40 000 души. Преподава и на млади ИТ специалисти.

“Моите усилия в Русе ще са за изкореняване на корупцията, разгръщане на потенциала на общината чрез привличане на инвестиции, подпомагане на съществуващи отрасли като шивашката индустрия и строителството, връщане на летището в употреба, модернизиране на болничното лечение. И не на последно място – чист въздух за Русе”, заявява Калин Иванов преди изборите.

“Отраснал съм в Русе. Русе е много специално място за мен. Опитах се да работя в началото тук – беше доста трудно откъм изкачване и заплати. За това, като стечение на обстоятелствата, заминах за София. Моите приятели, които завършиха в Русе, също заминаха за София. Прибирам се в Русе, за да видя семейството си, всеки месец, поне един път. Сега, по време на пандемията, имам възможност да работя от вкъщи. Една от мечтите ми е да можем да се върнем, аз и приятелите ми, да живеем в Русе, да можем да взимаме нормални заплати и да имаме нормално поле за кариерно развитие. Специално мисля, че тук има отрасли, има заводи, в които могат да се привлекат още инвестиции. Мисля, че Русе е един добър град, в който можем да се развиваме”, допълва Иванов.

Тази седмица се очаква клетва да положи още един депутат от Русе. Това е университетският преподавател Цветомир Конов. Причината за неговото влизане е, че младият му колега – Велико Минков подаде оставка като народен представител едва след седмица работа в парламента.

Конов е преподавател в Русенския университет от 1991 година. Преподавател е в катедра “Промишлен дизайн” и до скоро е бил неин дългогодишен ръководител.

“Приех да се включа и работя за каузата на ПП „Продължаваме Промяната“ заради 30- годишното очакване и надежда за истинска промяна, за авторитетна и автентична България, за постигане на европейски и цивилизационни стандарти в живота, за висок морал. За достоен живот на всеки един от нас.
Ще вложа всички свои усилия, опит и устрем за промяна към издигане на авторитета на страната, сред съседните ни страни и останалия свят. Отстояване на националните интереси, по-висока отговорност на всеки от нас, премахване на корупцията, повече законност, морал и почтеност. Както съвременна и работеща икономика, образование, което да формира одухотворени личности, лоялни граждани на Родината и да се отнасяме с респект към системата, здравеопазване, към което всеки от нас да има доверие и да се отнася с уважение, както и обръщане към проблемите на Северна България, нейното „отваряне“ и догонване на юга”, казва Цветомир Конов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X