https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество"Българската Коледа" помага на Влади от Русе

“Българската Коледа” помага на Влади от Русе

Вече седма година “Българската Коледа” помага на Влади от Русе. Той е с детска церебрална парализа и се нуждае от всекидневна рехабилитация. Средствата, които семейството получава благодарение на кампанията, помагат и за посещения при логопед и психолог, предава БНТ.

Влади се ражда преждевременно в седмия месец. Малко по-късно семейството му научава и страшната диагноза. За 12 години са преминали през всякакви трудности, за да направят живота му по-лек. Погледите на околните обаче все още не разбират.

“Това са деца като всички деца, всеки иска разбиране, търсят контакт с другите деца. Той е ментално съхранен, разбира, че е различен и това много му тежи”, споделя Ивалинка Владова, майката на Влади.

Влади посещава рехабилитационен център, за да укрепнат мускулите му.

“При него напредъците са бавни, трудно се случват нещата, но подобрява двигателните си умения, защото той не може самостоятелно да се движи”, обясни майката.

“Доста неща започна да прави, такива, които преди не можеше. В момента гледаме да надграждаме”, каза Нели Хасан, кинезитерапевт.

Влади е в пети клас, а любимият му предмет е българският език.

“Сега в клас сме само 7 деца и на мен ми е тъпо. Аз си мечтая да се върнем всички деца в клас и да има някаква връзка”, разказа 12-годишният Влади.

Освен финансови средства “Българската Коледа” дарява на Влади и семейството му надежда, сили и кураж.

“Искам да им благодаря, че помагат не само на нас, но и на много деца в България. Надеждата винаги умира последна”, каза майката на Влади Ивалинка Владова.

Близките на Влади не спират да вярват, че някой ден той ще проходи и ще сбъдне мечтата си да управлява автомобил.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X