https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдраве10-годишната Ивана от Русе разчита на "Българската Коледа" за помощ

10-годишната Ивана от Русе разчита на “Българската Коледа” за помощ

Ивана Илиева от Русе е с две диагнози – хидроцефалия и епилепсия. Още от първите месеци след раждането си тя се нуждае от рехабилитация и “Българската Коледа” помага за това.

“Тя се роди недоносена, в 26-ата седмица и тогава откриха, че има хидроцефалия. Направихме операция в болница “Токуда”, струваше много пари операцията, от Фонда за лечение на деца ни помогнаха. Правим рехабилитация”, разказва бащата на момичето Милен Илиев.

“Българската Коледа” отпуска средства за рехабилитация на детето. “Не бихме се справили без тази помощ”, признава Милен.

“Епилепсията на Ивана е овладяна”, обяснява майката Даниела Илиева.

Освен за рехабилитация, семейството трябва да отделя средства и за специализирани изследвания, които все още не се поемат от Здравната каса, за да може епилепсията да е под контрол и да не пречи на Ивана да учи уроците си и да играе с кучето си Бела, предава БНР.

Ивана споделя, че е трети клас, харесва най-много часовете по “Човекът и природата”, смята да стане лекар.

Благодарение на класната ѝ Анета Пенчева детето е прието добре от връстниците си в училище “Олимпи Панов” в Русе и обича да ходи на училище.

Цялото семейство благодари на лекарите на Ивана и на хилядите българи, които с sms-и участват в кампанията “Българската Коледа”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X