https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСняг и студ в края на седмицата

Сняг и студ в края на седмицата

В четвъртък в западната половина на страната облачността често ще се разкъсва, докато на изток ще вали. Валежите ще са от сняг или дъжд, примесен със сняг.

Денят се очертава ветровит със студен север-северозападен вятър с по-силни пориви около крайбрежието. Студено с температури дори в най-топлите часове в интервала от 1 до 6 градуса. В планините ще има снеговалежи, но най-вече в масивите на изток. Заради вятъра е възможно натрупване на преспи и навявания по старопланинските проходи. Температурите в топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и минус 6 градуса.

В петък и събота отново ще има условия за снеговалеж почти в цялата страна, в някои райони на Северна България временно интензивен.

От север ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите с градус-два през почивните дни. През уикенда облачността временно ще се разкъсва, с по-голяма вероятност в неделя. Температурите ще се запазят с леки колебания в интервала от 0 до към 5-6 градуса. В самия край на седмицата обаче рано сутрин термометрите в Западна България ще показват стойности до минус 7 – минус 8 градуса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X