https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков: 2021 беше особено важна за Русе, да посрещнем новата...

Пенчо Милков: 2021 беше особено важна за Русе, да посрещнем новата с вяра във всичко добро, което предстои

Скъпи русенци, Пред прага сме на новата година и новата надежда, че иде по-добро време за нас и децата ни. Тази надежда идва с промяната, за която се преборихме през изтичащата 2021 година. Нелека за всички ни, белязана от политическа и здравна криза, но най-вече от волята да живеем различно. Достойно. Така започва новогодишното си обръщение кметът на Русе Пенчо Милков.

“Силно вярвам, че импулсът, който ни отведе неколкократно до избирателните урни, ще ни държи будни и през идващата година, за да напомня, че силата наистина е в единението ни.

Успяхме да се справим с редица предизвикателства – и поотделно, и заедно.

Тревогата за живота и здравето на нас и близките ни стана ежедневие. За съжаление понесохме и много скъпи загуби… Любими на сърцето ни хора не са сред нас в тези празнични дни… Видяхме и десетки примери на героична отдаденост от медици. За тежките случаи и спешните отделения няма празници, нито наздравици… За тях прегръдка и поклон!

2021 беше особено важна за Русе, защото всеки ден се стремяхме към новото. Въведохме високи технологии в образованието и ефективна техника в общинските фирми, подкрепа чрез нови социални услуги. Нов поглед върху управлението на икономическите зони и упоритост за обновяването на транспортната ни свързаност.

Мечтахме смело и ще продължим така.

Ето защо в последните мигове от тази година ви пожелавам да пропъдим всяка тежка мисъл и униние. Да посрещнем новото с вяра във всичко добро, което предстои.

Да бъдем чисти в мислите и делата си, и да научим на това и нашите деца.

Бъдете здрави и нека верните спътници и успехът са с вас през Новата 2022!”, пожелава Милков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X