https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноДимитров се измъчи, но стигна полуфиналите в Мелбърн

Димитров се измъчи, но стигна полуфиналите в Мелбърн

Българинът направи обрат срещу нидерландец

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от категория ATP 250 в Мелбърн след труден успех срещу нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Първата ни ракета отрази два мачбола и победи №57 в света с 6:7(5), 6:0. 7:5. Срещата продължи близо три часа.

В средата на първия сет двамата си размениха по един пробив. Първо 26-годишният нидерландец направи брейк за 3:2, но Димитров веднага го върна. В осмия гейм 28-ият в света хасковлия от 0:40 стигна на два пъти до точки за пробив, но не успя да се възползва от втори сервис на съперника.

В последвалия тайбрек Ван де Зандсхулп стигна до сетбол при 6:5 и го реализира на първи сервис на Гришо.

Българинът започна мобилизирано втората част, в която значително повиши качеството си на игра и не даде нито един гейм на нидерландеца.

Ван де Зандсхулп прекъсна серията на Гришо от шест поредни гейма, като успя да спечели подаването си в началото на решителния сет. 26-годишният тенисист от Вагенинген успя да пробие за 4:2, а след това и да затвърди. При 2:5 Димитров сервираше за оставане в срещата и се справи на нула. При сервирането си за място на полуфиналите, Зандсхулп поведе с 40:15, но първата ни ракета отрази двата мачбола, а след това върна пробива за 4:5. В един безкраен 11-и гейм Григор проби при петата си възможност и след това сервира за победата. Преди да я постигне обаче трябваше да отрази две точки за връщане на брейка.

Следващият съперник на 30-годишния българин отново е непознат – Максим Креси от САЩ. Той си осигури първи мач срещу Димитров след победа над испанеца Жауме Мунар. Креси е на 24 години, влезе в основната схема през квалификациите и в момента е на 112-а позиция в ранглистата.

Срещата е в ранните зори на събота – около 5:30 ч. българско време.

При успех на полуфиналите, на финала Димитров по всяка вероятност ще срещне носителя на 20 титли от Големия шлем – Рафаел Надал.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X