https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортСтана ясен съперникът на Григор Димитров на осминафиналите в Мелбърн

Стана ясен съперникът на Григор Димитров на осминафиналите в Мелбърн

Григор Димитров ще се изправи срещу световният номер 3 Доминик Тийм на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Австриецът победи любимеца на местната публика Ник Кирьос с 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4 в най-атрактивния мач от началото на турнира.

Окуражаван от шумните фенове на корт Джон Кейн Кирьос игра почти безгрешно през първите два сета и постигна по един пробив, за да натрупа солиден аванс. Още в откриващия гейм на третата част австралиецът имаше два поредни шанса отново да вземе подаването на съперника си, но Тийм успя да ги отрази и от там започна неговият обрат. Австриецът проби в следващия гейм и задържа преднината си до края на сета. В четвъртия сет отново един пробив бе достатъчен на шампиона от Ю Ес Оупън, за да вкара мача в решаващ пети сет. Решаващата част бе равностойна до 3-3, когато Тийм нанесе решаващия си удар на сервис на Кирьос, след което взе следващите си две подавания, за да затвори мача след три часа и 21 минути игра.

Тийм завърши срещата със 76 процента спечелени точки на собствен сервис и два пъти повече печеливши удари от непредизвикани грешки – 58/27. Кирьос наниза 25 аса и реализира общо 52 уинъра, но и голям брой грешки – 47.

По този начин в неделя Тийм и Димитров ще се изправят за шести път помежду си, като българинът има три победи и две загуби, припомня БГНЕС. Балансът на твърди кортове е 3-1 в полза на Григор, който спечели последния мач между двамата на Мастърса в Париж в края на 2019. По-рано днес Димитров победи Пабло Кареньо Буста с 6-0, 1-0 и отказване на испанеца заради контузия.

“Димитров се чувства много добре на по-бързите кортове, това е най-бързият турнир от Големия шлем, на който някога съм играл. Играхме на Финалите на АТП през 2017 година, той игра невероятно тогава на бързи кортове. Ще се опитам да си почина добре. Винаги е приятно да играеш срещу тенисист с толкова хубави удари. Той е добро момче, така че чакам с нетърпение мача ни”, сподели след успеха Тийм.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X