https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДо 65 км/ч са поривите на вятъра в Русенско

До 65 км/ч са поривите на вятъра в Русенско

До 65 км/ч са поривите на вятъра в Русенско. Той е с посока от североизток, като очакванията са да отслабне едва късно довечера или през утрешния ден. Тогава максималните пориви би трябвало да са със скорост не повече от 50 км/ч. Няма данни за нанесени щети от вятъра на територията на областта.

По последна информация във всички населени места от региона има електрозахранване, вода и комуникации. Въпреки това съществува реална опасност от счупване на големи клони на дървета и отклоняване на автомобили от пътя.

На места в общините Борово, Бяла и Ветово снежната покривка е в рамките на 1 – 2 см. В Ценовско тя достига до 3 см. Няма затворени пътни участъци. Всички републикански и общински пътища са проходими при зимни условия. Пътната настилка постоянно се почиства там, където е необходимо и се обработва срещу обледяване. На терен по републиканската пътна мрежа през нощта са били 11 специализирани машини. Снегопочистващата техника остава на терен и е в готовност веднага да реагира при нови снеговалежи. Очакваната максимална температура през деня е между 0°C и 1°C.

Областният управител Борислав Българинов е в постоянен контакт с всички институции от региона, имащи отношение по зимната подготовка в Русенско. Българинов поддържа връзка и с колегите си от Румъния, като идеята е да не се допусне затваряне на Дунав мост или ограничаване движението през съоръжението при евентуално влошаване на метеорологичната обстановка.

Той призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.
Припомняме, че блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X