https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора20 снегорина чистят пътищата в Русенско

20 снегорина чистят пътищата в Русенско

20 снегопочистващи машини продължават да обработват пътните настилки в районите със снеговалеж в Русенско, за да осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища.

Обработката на настилките продължава особено по местата, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите. Към момента няма снегонавявания, всички пътища в региона са проходими при зимни условия. По данни на Областното пътно управление няма и тежки инциденти. Един камион се е обърнал в канавка между двата разклона за гр. Борово, както няма информация за пострадали лица. Лек автомобил пък се е блъснал в мантинелата на пътя Русе – Кубрат, но няма нанесени щети по инфраструктурата и пострадали хора.

Цялата налична специализирана техника е в готовност и при влошаване на метеорологичната обстановка може да се реагира максимално бързо и адекватно. През нощта републиканската пътна мрежа в областта е почиствана и обработвана срещу обледяване от 11 специализирани машини.

Няма данни и за населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.
Областният управител Анатоли Станев поддържа контакт с институциите от региона, имащи отношение към зимната обстановка. Той апелира към шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не предприемат рискови маневри.

По последни данни снежната покривка в областта е около 2 – 3 см., като още днес следобед се очаква валежите да спрат. През следващите дни са възможни мъгли, но от началото на новата седмица прогнозата е за затопляне на времето. През уикенда ще има и предпоставки за заледяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X