https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСкандал в парламента: Шибанистан срещу „Възраждане“

Скандал в парламента: Шибанистан срещу „Възраждане“

Лют спор в кулоарите на Народното събрание между лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов и популярният в социалните мрежи Симон Милков с Youtube канала си с рубрика „Шибанистан“.

Скандалът започна, след като Симон Милков започна да задава ужесточени въпроси на Костадинов.

„Как си купихте къща на Варненското езеро за 180 000 евро? Какви са ви контактите с ТИМ (неформалното название на варненския икономически холдинг около дружествата „Холдинг Варна АД“ и „Химимпорт АД“ – б.р.) и с г-н Гуцанов (Борислав Гуцанов от БСП – б.р.)“, заяви Милков.

Плащат ли американските власти на „Възраждане“ да си правят кампаниите, попита Милков, като през цялото време докато той задаваше въпроси Костадинов питаше кой го е пуснал с сградата като е осъждан и подсъдим.

От своя страна Костадинов заяви, че не знае как се допуска до сградата на Народното събрание подсъдим човек.

„Радвам се, че има толкова журналисти, които да видят какво правите тука, вие сте осъждано и подсъдимо лице. Кой ви пусна тук да правите цирк, вие не сте журналист! От коя медия сте. След като сте осъждан и подсъдим какво правите тук“, каза Костадинов.

„Вие сте майстор на цирка. Вие познавате ТИМ-аджиите. Цончо Ганев човек на ТИМ ли е? Той плати парите за автобусите преди две седмици, които дойдоха на протеста? Коя транспортна компания ползвахте?“, отговори му Милков.

„Боян Костадинов, ваш братовчед и Светослав Йорданов, ваш кандидат за народен представител, преди време ни нападнаха. Хора на „Възраждане“ нападнаха ето това момче закана за убийство и заплаха за убийство, има производство към ваши депутати“, каза Милков.

Около лидера на “Възраждане” се събраха няколко депутата и се опитваха да прекъснат разговора.

Зам.-председателят на Народното събрание е депутат от “Възраждане” Цончо Ганев заяви: „Шибанистан“ не е медия.“

„Цапате институцията на Народното събрание, това което правите, е обидно за институцията. Не мога да разбера кой е допуснал тук човек, който е подсъдим за много дела, кой му е дал пропуск“, недоумяваше лидерът на „Възраждане“.

Костадинов се обърна към служители на Народното събрание и ги попита: „Как допускате това лице в Народното събрание? Утре може някой рецидивист да влезе тук“.

Спорът спря, след като служителите на парламента се намесиха.

„Аз не съм депутат и не взимам пари да съм тук, сам съм дошъл тук без да ми плаща никой. Нямам нито оръжие, нито нож, ако микрофонът ми е оръжие, просто нямам думи“, завърши Милков.

Кой е репортерът Симон Милков?
Самият репортер обаче е силно противоречива личност. Той е познат на обществеността от протести в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев.

За последно Милков е виждан в обкръжението на Николай Бареков – от силните дни на вече бившия евродепутат като лице на партия „България без цензура“ и ръководител на т.нар. телевизия на Цветан Василев – ТВ7, която по онова време се смяташе, че е приблицена до политка от ДПС. Младият мъж имаше активно участие в обиколките на шоуто на ББЦ по ТВ7. П

Появяваше се на протестите в Сливен, в София срещу считания за основен противник на главния прокурор Сотир Цацаров – вече покойният обвинител Камен Ситнилски, в ТВ участия на Бареков. Самият Бареков го наричаше „Симо“, а в партията бе представян като „ивент мениджър“, пише през 2019 г. медията Клуб Z.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X