https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕто кои са русенските "риби" в парламента

Ето кои са русенските “риби” в парламента

Традиционно Русе изпраща в Народното събрание депутати, които изкарват мандата си, седейки на депутатската банка, без да направят нито едно изказване от трибуната. 47-ият парламент не прави изключение. Обичайно те са сравнявани с риби заради своето мълчание.

Оказва се, че за времето от 3 декември 2021 година, когато е първият работен ден на настоящото Народно събрание, до 24 януари 2022 година четирима действащи народни представители не са стъпвали до трибуната в парламента. Това става ясно от подробна справка, изготвена от администрацията на парламента в отговор  на заявление за достъп до обществена информация по ЗДОИ, изпратено от Ruse.news.

Очаквано най-приказлива в парламента е Десислава Атанасова от ГЕРБ, която е и председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Атанасова е прекарала почти 3 часа на трибуната. Точното време е 2:56:31, като за това време е направила цели 76 изказвания.

Втори по брой изказвания е депутатът от БСП Крум Зарков, който се е разходил до трибуната 18 пъти и е говорил пред народните представители 41:34 минути.

Изненадващо на трето място е депутатът от “Продължаваме промяната” Рена Стефанова, която три пъти е говорила пред депутатите, но словото й е било доста кратко. Трите си изказвания тя е направила в рамките 3:37 минути.

С 10 секунди повече се е задържал на трибуната депутатът от ГЕРБ-СДС Михаил Илиев, който два пъти е заставал пред народното представителство.

Без нито едно изказване в парламентарната зала са депутатите от ДПС Ализан Яхова, от “Продължаваме промяната” Димитър Недялков и Калин Иванов, както и народният представител от ИТН Светлин Стоянов.

Разбира се, трябва да се отбележи, че Димитър Недялков и Калин Иванов станаха по-късно депутати, заемайки местата на министър Николай Събев и напусналият парламента Велико Минков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X