https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОтпадат глоби и забрани за храненето на бездомни животни в Русе

Отпадат глоби и забрани за храненето на бездомни животни в Русе

Приетите на 13 декември 2021 г. промени в Наредба №26 за притежаване, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе, с които се наложиха забрани и глоби за храненето на бездомни животни, са напът да бъдат отменени.

Гласуваните на миналата сесия на местния парламент промени бяха породени от необходимостта да се опази чистотата на обществените места, както и да се предотврати риска от разпространението на зарази и появата на агресивни животни в близост до обществени сгради и входовете на жилищните сгради в населените места на територията на общината.

С новата проектонаредба, която трябва да се разгледа на следващото заседание на Общинския съвет, се предлага санкциите в размер от 200 до 500 лв., а при повторно нарушение – до 1000 лв. за хранене на безстопанствени животни да отпаднат. Също така се предвижда да падне и разпоредбата, с която се забранява да се слага храна за животни на разстояние 30 метра в близост до детски, учебни и лечебни заведения, по улици, тротоари, площади, обществени и административни сгради.

Забраната за хранене на безстопанствени животни в общинската наредба е в противоречие със закона, коментират вносителите на новата докладна.

Граждани и заинтересовани лица могат да се включат с мнения по темата като предоставят становищата си в срок до 6 март.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X