https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКак 4-дневната работна седмица в Русе еволюира в лична работна седмица

Как 4-дневната работна седмица в Русе еволюира в лична работна седмица

4-дневната работна седмица, която бе въведена от русенска консултантска фирма още през 2019 г., отново стана актуална тема, след като Белгия обяви намерението си да намали работните дни от 5 на 4.

Потърсен за коментар от Русе Медиа след три години дали това е било полезно и работещо и дали още е актуално, управителят на фирмата Петър Петев коментира, че вече са на нов вариант, който е еволюирал заради ситуацията с пандемията.

90% от служителите в Русе са минали на варианта хоум офис, където работят без работно време и работно място. От четиридневна работна седмица се е преминало на лична работна седмица, което може да бъде определено по следния начин – има възникнала задача или поръчка, има служители в мрежата, които са налице и могат да я поемат, спуска им се и тя се изпълнява без значение по кое време на денонощието ще се работи.

Така е станало безсмислено да се плащат 30 000 лв. наеми за офиси в рамките на една година, когато служителите ги няма там, тъй като за тях се е оказало по-добре да работят от къщи. Вместо да се харчат пари за помещения, те се използват за заплатите на служителите, които имат по-оптимизирано работно време, но възнагражденията им не се намаляват.

Този модел обаче не може да се прилага навсякъде, тъй като не е подходящ за реалното производство и сферата на услугите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X