https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗащо конвой с военни машини и бойна техника премина през Русе

Защо конвой с военни машини и бойна техника премина през Русе

“Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви информираме, че вчера, 2 март, от учебен полигон „Ново село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“. Днес от учебен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа, съобщи Министерството на отбраната.

Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“. Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.”

Обяснението дойде в отговор на множество запитвания на граждани в социалните мрежи.

Появиха се и снимки и клипове на автоколоната, която се придвижва на север.

„Снощи към 20 часа тези машини бяха забелязани да излизат от град Карлово, вероятно посока Русе. Жалко за родината ни ще я погубят“, пише очевидец заснел военна колона на видео.

На него се вижда как влекачи превозват тежки бронирани машини, които изглеждат готови за бой.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X