https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИваново10-дни по-късно: Отново автобус между Красен и Русе

10-дни по-късно: Отново автобус между Красен и Русе

След 10-дневно прекъсване жителите на Красен от днес отново могат да ползват обществен транспорт до Русе, съобщи кметът на Иваново Георги Миланов.

„Общината подписа вчера договор с нов превозвач, който пое обслужването на линията – обясни Миланов. – Това се наложи, след като фирмата, която досега се движеше по маршрута, прекрати договора си от 1 март. Една от причините за прекъсване на споразумението е и малкият брой пътници по линията“, уточни пред “Бряг” кметът. Така от началото на месеца жителите на селото останаха без автобусна връзка до Русе, което ги затрудни в снабдяването с лекарства, теглене на пари от банки, посещение в болници и институции и др.

„Всички фирми обясняват, че за да реализират транспорта, са необходими дневно по около 100 пътници. Само така те ще могат да покрият разходите си. А за Красен това е невъзможно, тъй като в селото живеят общо 650 – 670 души. Въпреки това, Община Иваново ще направи каквото е нужно като дофинансиране в рамките на приемливото“, допълни Миланов.

Жителите на Красен ще могат да пътуват до и от Русе по досегашното разписание в делнични дни, като от него отпада обаче автобусът в 19,30 часа от Русе за Красен. В съботните и неделните дни часовете остават същите. Цената на билета е 2 лв.

Кметът на Иваново предлага да се проведе среща между областния управител, Община Иваново и Община Русе, за да се премахнат досегашните квоти в обществения транспорт. „Нужно ни е да се обединим около едно балансирано и за превозвачи, и за пътници разписание. Пътникопотокът ще намалява, няма нужда от квоти по общини за транспорта. Ето, за Красен транспортът се организира само от Община Иваново, докато за Пиргово, Мечка и Щръклево квотите са смесени между Русе и Иваново. Ние нямаме претенции към квотите, просто искаме да има единно разписание, удобно за всички“, призова Миланов.

Кметът заяви, че Община Иваново се извинява на жителите за причиненото неудобство и благодари на всички за разбирането.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X