https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМестната власт в Русе запозна президента Радев със ситуацията с бежанците от...

Местната власт в Русе запозна президента Радев със ситуацията с бежанците от Украйна

Кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Анатоли Станев запознаха президента Румен Радев с актуалната информация с бежанския поток от Украйна. Държавният глава е на посещение в крайдунавския град.

В администрация се провежда работна среща, на която присъстват представители на всички институции, ангажирани с оказването на подкрепа на българите от Украйна и бежанците, търсещи подкрепа тук.

По-късно през деня Радев ще посети подкрепителния пункт, разкрит от БЧК-Русе на Дунав мост, където доброволци, съвместно със служители на общината, посрещат и осигуряват помощ и консултации на влизащите в България бежанци.

След това държавният глава ще посети и общинския кризисен център, където се настаняват част от бягащите от конфликта.

В 16.00 часа в „Канев Център“ президентът ще участва в откриването на Държавното първенство по спортна стрелба за момичета и момчета от 10 до 14 годишна възраст. Румен Радев ще отправи приветствие към спортистите.

Вечерта Радев ще присъства на откриването на 61-вото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Преди началото на концерта президентът ще разгледа изложбата „Володя Кенарев – живопис“ във фоайето на сградата и ще разговаря с автора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X