https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПремиерът скочи на Бойко Борисов: Защо за 90 дни трябва да оправяме...

Премиерът скочи на Бойко Борисов: Защо за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии?

Десет години са имали шанс да структурират неща, които да са работещи. Нищо не са направили. В момента гасим пожар след пожар. Навсякъде системата е продънена по начина, по който е била конструирана. Чуваме изказвания от рода на: „За един ден ще реша всичко“. Къде бяхте през последните 10 години? Защо не ги бяхте решили? Защо ние за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии? Тези въпроси отправи премиерът Кирил Петков към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Запретнали сме ръкави и ще ги оправим, но е безумно нагло да се чуват този тип пиарки на гърба на хората. Заради този тип изказвания имаме всички тези спекулативни кризи”, допълни той.

Петков увери, че българското правителство следи много внимателно наличностите на продуктите, за които има твърдения, че могат да станат дефицитни.

„Не се поддавайте на паника и „Фейсбук“. Тези продукти няма да свършат. Знаем, че цените се качват, но те трябва да се качват на база на инфлацията, която е под 10%, а не с пъти. Избягвайте паниката, за да не даваме възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода“, призова Кирил Петков и благодари на вицепремиера Нинова, която следи цените на продуктите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X